Laila

Kvaliteter

Resistenser (fra 1 til 9)1 er svak og 9 er sterk på sykdom

Nematode Ro1

Kreft 1 (D1)

Rust PMTV (Moptop)

Rust TRV

Tørråte knoll

Tørråte ris

Flatskurv

Sølvskurv

Virus (PVY)

Foma (FOM)

Fusarium (FUS)

LailaMatpotetsorter > Pommes frites sorter > Potet

Avling: 110%
Tidlighet: Tidlig (7)
Segment: Tidlig matpotet, Pommes frites
Koketype: Litt melen (BC)
Skallfarge: Rød
Kjøttfarge: Lys gul
Knollform: Rund oval (2)
Knollstørrelse: Litt store (7)
Antall knoller: fra 10 til 12
Skallfinish: Middels glatt (6)
Øyedybde: Middels (6)
Rishøyde: Middels (2)
Tørrstoff: 21%

Laila er en halvtidlig rød, melen matpotet.
Det er en norsk sort som i dag brukes kun til pommes frites.
Den holder god matkvalitet og er godt egnet til lompebakst.
Noe missfarging etter koking.

Sorten har stort knollansett og et veldig stort avlingspotensiale..
Den flasser lett og bruker lang tid på å bli skallfast.

 

Høsteteknisk god sort, men den er noe utsatt for grønne knoller.
Sorten spirer raskt om våren og har ofte en lav andel småpoteter i avlingen.

Bestill fra Strand Unikorn Bestill fra Norgro
Kilder: Graminor