RASK: Rask og kostnadseffektiv kvalitetsvurdering av plantebaserte matvarer
Om prosjektet
Bygge kunnskap og utvikle metoder for optimalisering av kvalitetsvurdering i moderne landbruksproduksjon og matdistribusjonssystemer i Norge.
Delmål:
- Utvikling av raske og pålitelige metoder for smaksvurdering av jordbær og bringebær.
- Forbedre kunnskap om prosessering av eplemost med spektroskopiske metoder.
- Vurdere akrylamidforløpere i poteter ved bruk av Raman-spektroskopi og bildeanalyse.
- Predikere sukkerinnhold i poteter og løk samt deres lagringspotensial ved bruk av spektroskopiske metoder.
- Kvalitetsvurdering av norske kornarter ved hjelp av spektroskopi og bildeanalyse.
- Teknologisk utvikling, inkludert robotisering og maskinlæringsbaserte modeller.
- Formidling av forskningsresultater til dyrkere, rådgivere og forbrukere, samt utvikling av brukervennlig programvare for implementering av modellene i praksis.
Prosjektet er delvis finansiert av Grofondet.
Deltakere
ILVO – Flanders Research Institute for Agriculture, Fisheries and Food