Graminor er involvert i Forsknings- og Utviklings (FOU) prosjekter i samarbeid med nasjonale og internasjonale aktører. Dette for å initiere og utløse forskning og utvikling der vi har behov for kunnskap og for å utvikle kompetanse innen fagfelt som kan brukes i utviklingen av sortsutviklingsprogrammene.
Graminor er involvert i følgende prosjekter i sammenheng med forskning som er relatert til utvikling av nye sorter engvekster:
Det strategiske målet med EUCLEG er å redusere Europas og Kinas avhengighet av proteinimport, ved å utvikle effektive foredlingsstrategier for engbelgvekster (luserne og rødkløver) og belgvekster (erter, bønner og soya).
Grovfor 2020 er et samarbeidsprosjekt mellom femten organisasjoner og firmaer, og har som mål å forbedre kvalitet og avling, og øke bruken av grovfôr i norsk melke- og kjøttproduksjon med 20 prosent i løpet av prosjektperioden.
Genomiske verktøy for forbedret avlings- og fôrkvalitet i timotei.
Fôr av timotei er en av de viktigste innsatsfaktorene i norsk landbruk og nye og forbedrede sorter som er tilpasset et framtidig klima er viktig for økonomien i norsk melke- og kjøttproduksjon. Prosjektet har som mål å utvikle verktøy som er nødvendig for å implementere genomisk seleksjon (GS) i timoteiforedlingsprogrammet ved Graminor.
Pre-breeding i engelsk raigras (Lolium perenne) (PPP).
Bedre pollinering av rødkløver (Trifolium pratense).
FRØAVLITAGO: Sikker frøforsyning av «Litago» og fremtidige norske sortar av kvitkløver (Trifolium repens L.).
The main objective of this Project is to develop physiological genetic and molecular knowledge, tools and germplasm for the breeding of new improved tetraploid red clover With enhanced seed yield potential.